Dupa cum au aflat cei care ma urmaresc pe Twitter, ieri mi-am gasit masina sparta. Nu mi-au furat nimic, nu aveau ce (au vazut suportul de GPS in parbriz si au sperat ca vor gasi si GPS-ul), dar mi-au spart geamul si urmeaza asigurator + service… plus fara masina cateva zile, ceea ce avand in vedere ca in Bucuresti merg doar cu metrou si taxi-uri nu e mare problema

Distractiva a fost insa ziua de ieri din punctul de vedere al constatarii pagubei….

  • Cam cu 15 minute inainte sa ies din casa catre masina ma suna un vecin sa-mi spuna ca nu mai am geam in dreapta. Cica deja de o zi si ceva, plecand dimineata si venind seara acasa, fara sa trec pe langa locul de parcare, nu aveam habar. Perfect, imi zic, hai sa vedem…. constatare de la Politie
  • Pasul 1: Sectie Accidente Usoare Sector 3, Calea Vitan. Deja aglomerat (zi cu ploaie in Bucuresti), si politisti pusi pe glume. “Ce ati patit? Geam spart…. A pai nu aici, nu ati avut accident, deci la Sectia 11, acolo reclamati furt sau vandalism”. Alt drum, alta distractie….
  • Pasul 2: Sectia 11 Politie Bucuresti. Ajung acolo, doar 2-3 oameni in sectie (logic dealtfel, e Sambata), si un politist chiar amabil si ok imi spune ca nu prea am ce sa caut la ei, e prea mare complicatia sa reclam furt sau vandalism, in timp ce la Sectia Accidente rezolv imediat. Evident mustacesc putin de gen ‘de unde dracu credeti ca vin eu acum?’, omul se ofera sa dea telefon acolo, si culmea, dupa o discutie de gen ‘ma, voi acolo nu aveti chef de munca? Eu va trimit baiatul asta si ii faceti dracu o constatare ca nu e mare lucru’ aflu ca sunt binevenit la Sectia Accidente Usoare… Ati ghicit? Alt drum, ruta inversa de data asta…..
  • Pasul 3: inapoi pe Celea Vitan. Hai la masini in ploaie cu constatarile. Un politist amabil ne spune ca daca am parcat in fata sectiei (unde in fiecare zi sunt masini parcate cu anunturi de vanzare, pe alea nu le vede nimeni) sau in statia de autobuz, el pe langa constatare ne completeaza si o amenda pentru parcare ilegala. Amabil, nu? Alearga Mircea prin ploaie sa muti masina. Evident, nu ai unde, in mod legal dar omul si-a facut placerea, ne-am bulucit toti ca idiotii sa mutam 10 metri mai incolo.
  • Pasul 4: da-i si completeaza cererea, stai peste 1 ora sa astepti sa intri, pentru ceva ce se rezolva in 5 minute… (da, stiu, se poate astepta si mult mai mult), si apoi GATA si un din inima ‘Sa traiti!’

Cam asta e, am avut o Sambata plina, urmeaza o luni dimineata la alte cozi si programari, sa vedem acolo ce probleme mai apar. Pot sa va spun ca e o placere sa mergi cu plastic in geam la 0 grade 🙂 dar mai ales ca-mi place cum putem noi romanii sa ne dam singuri la geoale cand e vorba de organele Statului….

Hai drum bun tuturor, si sa nu aveti nevoie de Politie sau ceva de la Stat prea curand. Desi oamenii sunt de treaba (unii), regulamentele si organizarea sunt de 2 lei… vechi. Asta apropo de alegeri si ce bine ne va fi dupa.