Pentru ca Piticu era suparat ieri ca AdSense nu-i aduce bani (mai exact nu merge in Romania) ma gandesc ca ar fi interesant sa va impartasesc ceva rezultate ale experientelor mele cu AdWords si site-urile romanesti care ruleaza reclama AdSense.

Pentru cei ne-familiarizati cu AdWords, sistemul permite targetarea reclamei atat in zona cautarilor Google cat si pe reteaua de site-uri inscrise in sistemul AdSense. Nu mica o sa va fie surpriza atunci cand voi spune ca multa lume pe care o cunosc a dezactivat optiunea de reclama pe site-uri, pastrand doar afisarile la cautari. La fel am facut si eu de ceva zile, pentru ca un numar mare de clickuri apareau de pe site-uri ce nu aveau nici un fel de relevanta cu reclama mea, ce sa mai vorbesc de content. Vorba aia, SEO in Romania inseamna cum pacalesti mai bine Google.

AdSense este un sistem super bun daca sunt site-uri in retea cu continut corect, fara trickuri si incercari de fraudare, cum sunt cam multe la noi. Asta e unu la mana.

Doi la mana, azi dimineata, am facut un mic experiment, incercand din nou sa targetez reclama direct pe site-uri din Romania. Cuvintul cheie “felicitari” / “felicitari electronice”. Cat de surprinsi veti si atunci cand va zic ca marea majoritate a site-urilor romanesti bine clasate pe astfel de cautari nu au zone targetabile direct pentru cuvintele respective?
Deci, completare la 1, daca in site-urile cu continut corect ai si scripturi de reclama bine puse, DISPONIBILE SI ATRACTIVE pentru advertiseri, ei vor veni. Mai incet, pentru ca are dreptate si Piticu, multi habar nu au ce inseamna AdWords inca, dar vor veni.

Pe scurt: pana nu vom INVATA SI EXPERIMENTA cu AdWords si AdSense, nimeni nu ne va da bani de pomana. Deci hai sa mai cititm 2-3 tutoriale si sa admitem ca nu suntem chiar a tot stiutori.