Microsoft Romania (prin McCann PR) m-au invitat sa prticip la conferinta de presa dedicata promovarii pachetului Microsoft Office 2007 Acasa si pentru Scoala, una din incercarile MS Romania de a veni mai aproape de utilizatorii finali (si tineri) ai produselor de tip office, abonati de cele mai multe ori produselor piratate 🙂

Suita contine elementele de baza Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint si OneNote.
Asa cum am mai remarcat pretul e principalul avantaj care pe moment imi sare in ochi, 199RON (pret recomandat de producator), deci un discount de 60% fata de pretul de raft si e o suma care nu reprezinta un efort financiar major pentru majoritatea parintilor, deci din punctul acesta de vedere bravo Microsoft (se aude Adobe ;). De retinut ca aceasta campanie de discount face parte dintr-o campanie mai larga Microsoft pentru pietele emergente iar in Romania produsele vor fi comercializate prin partenerii MS in Romania (din care magazine exclusiv online doar eMag.ro)

Ca si down-side, am incercat Office 2007 cu noua interfata si ca utilizator vechi de Office nu m-am obijnuit usor cu noua interfata, dar aici evident sunt subiectiv.

Una peste alta, pentru 200RON chiar merita sa incercati si un produs licentiat (da, da, stiu, toti avem licente…:P )

As spune si cate ceva despre campania de promovare care a pornit acum cateva zile, in special prin blogul lui Arhi si care urmeaza sa mai includa si alte bloguri.
In primul rand e de remarcat din discutiile mele de ieri supriza placuta a celor de la MS fata de reactia blogosferei si bloggerilor la acest proiect. E semn ca se pot face lucruri frumoase pe bloguri daca ai putin curaj, chiar daca esti o companie nu prea pe gustul bloggerilor. Cat despre alegerea lui Arhi pentru campanie, odata ce am ascultat si motivele lui Bogdan Tataru, le impartasesc punctul de vedere. Si mai e de remarcat ca desi despre bloguri se vorbeste mult de vreo 2 ani de zile, marea majoritate a companiilor acum incep sa afle de ele.

La final, iata si ‘viralul’ facut de MS (pe care pana acum eu nu l-am vazut, si nici nu am remarcat reactii prea mari) pentru promovare; interesant ca idee, dar presimt ca a aparut in urma celebrei idei: hai sa facem si un viral. Chiar, cum vi se pare, l-ati da mai departe?