Recunosc de la inceput ca nu am stiut de ei pana la inceputul campaniei Blogvertising. Dintr-un motiv sau altul am fost client al altor magazine online pana acum, si nici prea multe lucruri de bine sau de rau nu auzisem de MarketOnline.
Evident dupa ce campania a inceput au aparut si vocile care criticau magazinul si angajatii acestiua dar si voci care le laudau serviciile. Cel mai probabil, de la caz la caz sunt valabile ambele opinii, dar asta nu e doar la ei, ci e ceva generalizat (in .ro cel putin).

Odata ce am vazut si bannerul am inceput sa studiez magazinul mai indeaproape, sa-i vad plusuri si minusuri la toate capitolele (pentru ca da, si eu am pacatosul obicei de a studia de multe ori prea tehnic un site). Dar cel mai mult mi-a atras atentia comunicarea lor axata in jurul celor 7 stele (“Unicul magazin de 7 stele din Romania”, etc). De ce 7? Cred ca 5 ar fi sunat prea banal, iar mai putin ar fi insemnat ca nu are 5 :), deci mai bine ma duc la unii de 5 stele.

Cel mai interesant este insa faptul ca cele 7 stele sunt de fapt cele mai mari temeri pe care le au inca romanii cand vine vorba de cumparaturi online (ok, nu doar romanii…): teama ca nu au produsul / nu imi raspunde nimeni sa confirme, teama ca produsul nu e de firma, e contrafacut sau furat, teama ca poate platesc si mi se fura banii, etc.
Mi se pare o metoda foarte directa de abordare, mai eficienta poate decat incercari de gen ‘suntem cel mai bun magazin’, ma intreb insa daca este suficienta pe o piata inca tanara ca cea din Romania. Dar totusi, pana aici toate bune si frumoase.
Am o problema insa, care eu zic ca arunca o umbra peste toata ideea:

Aceste reguli stabilite de MarketOnline cu scopul de a asigura servicii de calitate pentru toti clientii nostri, fara a practica discriminari de orice natura, sunt semnate de catre managerii companiei ce administreaza site-ul si de catre toti consultantii de vanzari la angajare. Orice abatere de la regulile mai sus mentionate se va concretiza in daune platite clientului si in sanctiuni financiare pentru consultantul de vanzari care nu le-a respectat, motiv pentru care va invitam sa ne comunicati la client@marketonline.ro orice abatere de la cele 7 stele ale magazinului nostru.

Ca si client, imi vine tare greu sa cred ca se pune in practica exact ce s-a mentionat aici. Mi se pare cam….. ieftina ideea, pusa imediat dupa cele 7 stele lucitoare care mi-au placut….

In rest, numai de bine, pana o sa fac in curand si prima comanda si poate mai povestim dupa ce testam ce si cum…. pe moment poate va intereseaza un card de memorie, tot vine week-end-ul poate va pastrati amintirile mai bine….