Daca spui Manafu spui blogging, daca spui eveniment marca Manafu spui eveniment cu o puternica componenta de blogging.
Nu a fost exceptie evenimentul de promovare Toyota Prius pe care Cristi & Co. l-au gandit ca o intalnire intre oficiali Toyota si bloggeri importanti din .ro

In primul rand trebuie sa critic Toyota Romania pentru ca pana acum 24 de ore eu unul habar nu aveam ca in Romania comercializeaza si hibride. E poate si lipsa mea de informare dar si problema lor de comunicare. Insa totul e spre bine, sunt printre putinii care au curaj sa apara in fata bloggerilor intr-o discutie libera despre un produs ‘delicat’.

Dupa ce i-am criticat trebuie sa-i si laud pentru ca sunt printre producatorii auto cei mai implicati in lupta cu reducerea poluarii pe plan mondial. Mai mult decat la nivel declarativ. Iar Prius, din punct de vedere tehnic suna bine bine; ca si consum, ca si performante, ca si emisii de noxe. Si daca luam in calcul ce preturi vom avea la carburanti in urmatorii ani atunci e si investitie de viitor.

Dar sa revenim la Prius in Romania.
Impresia mea este ca masina este mult ‘ahead of its time’. In Romania ecologismul este de cele mai multe ori prezent doar la nivel declarativ. Si da spre snobism. Adica sa ma ierte Dumnezeu, dar la noi trebuie facuti mai intai pasii mici cum ar fi separarea deseurilor si apoi sa vorbim despre hibride. Vanzarile de anul trecut de Puris confirma (40 de masini, iar in 2008 90 reprezinta targetul). E mare lucru ca avem alternativa, dar daca ma gandesc ca masina costa 25.000EUR, atunci romanul isi va cumpara de acesti bani un SUV cat mai MARE, preferabil ALB PERLA cu jenti mari si spinnere daca se poate; sau si mai bine, un BMW mare cat doua locuri de parcare, second-hand, din Germania. In nici un caz nu va cumpara un Prius, cel putin nu in curand. Aici Toyota are o misiune aproape imposibila, sa vanda o masina scumpa pe segmentul ei fara sa aiba posibilitatea de a scoate in fata avantaje ceva mai concrete decat ecologia. Dar probabil ca asta se va schimba in cativa ani, atunci cand nu ‘verdele’ ci pretul benzinei ne va convinge sa incercam sa alternativele.
Despre cum se comporta pe drum poate va voi spune in curand, ca aspect interior arata bine bine, ca aspect exterior e o masina care ori iti place ori nu o suporti, dar mie chiar imi place mult (bine, eu nu am probleme nici cu aspectul Loganului, deci poate nu sunt un specialist 😛 )

Una peste alta, bravo Toyota pentru curaj, mai cu talent promovarea va rog, iar pentru voi, ganditi-va de doua ori cand aveti de dat 25.000 de euro pe o masina, si luati si un Prius in calcul….s-ar putea sa va iasa bine la calcule