Masterplan 2007Dupa cum spuneam, cea mai importanta sesiune de comunicari la Masterplan a fost pentru un om de online cea sustinuta de Adrian Alexandrescu, One-to-One Communications Director OgilvyOne, Cristi Parvan, Research Director & Online Media Manager Zenith Media, Mugur Patrascu, Managing Partner iLeo, Bogdan Nitu, General Manager & Strategy Director Webstyler, Radu Ionescu, Managing Partner Kinecto si moderata de Costin Radu, Managing Director IQads

  • Adrian Alexandrescu ne-a povestit cate ceva despre noile provocari ale marketerilor, despre noul profil de consumator si a prezentat si 3 studii de caz interesante despre ce face OgilvyOne in online. Datator de speranta pentru mediul online as spune.
  • Cea mai de retinut parte a prezentarii lui Alexandrescu: noul tip de consumator in ziua de azi: PISICA (alintata, stie mereu sa obtina ce vrea, consuma doar ce vrea, este extrem de pretentioasa, este mereu o supravietuitoare). Bun portret, greu de lucrat pentru marketeri cu asa un consumator
  • Mugur Patrascu ne-a povestit despre iLeo si implicarea lor in mediul digital intr-o piata inca nepregatita, iar Cristi Parvan despre transformarile pietei din anii 2000 de cand mediile digitale ataca puternic.
  • Bogdan Nitu si-a exprimat dezamagirea fata de advertiserii care nu sunt inca adaptati noilor cerinte iar Radu Ionescu a facut un curs rapid de dezvoltare a unui proiect web si de monitorizare a rezultatelor de piata pentru acest site.

Concluzii: piata de publicitate din Romania este inca departe de online, slab adaptata la noile metode digitale de reclama si tematoare de schimbare. Usor de vazut ce interes se acorda zonei de online doar dupa numarul celor ce au plecat inainte sau in timpul ultimei sesiuni…. Piata de online se plange ca nu vin comenzi si bani din zona de advertising, dar nici nu parem sa facem pasi in a merge noi spre ei, avand in vedere ca povesti asemanatoare am auzit si la Digital Forum la inceputul anului.

Iar despre eveniment, destul de bine organizat (mereu se poate mai bine), interesant de repetat si la anul. Poze gasiti (si) la Zoso, iar alte concluzii sigur vor fi trase si de altii….