2008: dap, stiu, jucam cu Italia. Hai Romania, haideti pe ei, pe mama lor 😉

Dar altceva vreau sa va spun. Sunt 18 ani de cand in Piata Universitatii se rescria istoria Romaniei; cu bata, cu pietre, de catre un grup de oameni fara minte. Dupa ce doar cu jumatate de an in urma uimeam lumea cu cea mai violenta schimbare de regim din Estul Europei si castigam simpatia mondiala, reveneam si socam lumea civilizata prin salbaticie.
Nici azi nu avem vinovati condamnati, nici azi nu stim de fapt ce si unde am gresit, si am un sentiment din ce in ce mai puternic despre 13-15 Iunie ’90 ca fiind momentul in care noi ca si neam am decis ca vom ramane in urma Europei inca vreo 50 de ani de acum incolo si am ratat poate sansa vietii pentru cateva generatii.

Multi dintre cei care cititi acest blog nu ati trait acele momente, sau erati prea mici. Eu aveam 10 ani fi foarte putina minte, nu am inteles mai nimic atunci. Dar an dupa an am invatat ce s-a intamplat. Voi cei care nu stiti inca, filmele de mai jos trebuie sa va lamureasca. Urmariti, retineti, si poate nu vom mai face aceeasi greseala de doua ori… desi parca….


Partea 1:


Partea a 2-a:


Partea a 3-a:


Partea a 4-a:

Mai e ceva de zis dupa ce ati urmarit?