S-a mai dus o editie Blogaria, mai exact a 3-a.
Fusu & Co. au reusit inca o data sa adune majoritatea bloggerilor importanti din .ro, aducand in fata lor o noua strategie de business Neogen si multa voie buna 🙂

Personal am avut ocazia sa ma intalnesc si sa stau cate putin de vorba din nou cu nume consacrate ale blogosferei, Zoso, Arhi si VisUrat dar nu numai, si in acelasi timp sa asociez fete noi cu bloguri pe care le citesc de ceva timp, cum ar fi De Ce, MariusSescu, Blogatu sau Oradeanul. Newcomer, Vlad Petreanu e pentru mine e o mare surpriza placuta, apropo. Ca intalnire a fost cel putin la fel de fun cum a fost la Blogaria 1 (pacat ca la 2 nu am ajuns…).

Pe partea… serioasa, Neogen si-a prezentat si in fata bloggerilor noua orientare de business, si dupa cum remarca si Zoso (mai cu rautate putin, asa, cum ii sta bine 😉 ), ceea ce s-a discutat in urma cu un an si de asemenea 6 luni la primele editii Blogaria se doreste a deveni realitate la Neogen acum… separare pe business units, management separat, independenta in dezvoltare, etc. Evident o strategie discutabila din multe puncte de vedere (ce business unit-uri faci, cat de independente, daca nu cumva se vor calca pe picioare, etc.) dar una peste alta decizia apartine managementului Neogen si vor raspunde de asta evident.

FOARTE interesanta mi s-a parut si discutia despre monetizarea blogurilor, foarte potrivita avand in vedere ca tocmai se desfasoara o campanie BestJobs pe bloguri.
Pe buna dreptate bloggerii au remarcat ca metodele de reclame econventionale sunt mult mai bune decat clasicele si perimatele bannere (Noro si-a luat castanele de rigoare), dar pe de alta parte Tudor de la Microsoft a scos in evidenta si faptul ca agentiile de PR / marketing habar nu au sa faca un media plan bine targetat pe bloguri din sfera de interes a clientilor, iar Bobby Voicu a pus “punctul pe i” in mai putin de 5 minute si a demonstrat ca marea problema a blogosferei .ro este lipsa unei imagini care sa o prezinte drept o alternativa mult mai eficienta de comunicare si reclama decat alte medii mult mai folosite inca. Zoso, de exemplu, a citat niste procente si rezultate ale campaniei Dacia care ar trebui strigate in gura mare dupa mine (in cazul in care nu sunt confidentiale), si arata clar ce poate face o camapnie desteapta pe bloguri….

Concluzii a tras fiecare pentru el, eu zic ca Blogaria 3 a fost parca cea mai reusita de pana acum, iar Neogen demonstreaza ca relatia cu bloggerii poate fi una foarte productiva, si ca baubau-ul numit blogosfera poate sa-ti devina partener si chiar aliat uneori, daca stii cum sa-i vorbesti. Una dintre primele concluzii pe care le-am citit sunt de la Vlad, si mi-au placut, Arhi l-a urmat si merita citite si ele
Sigur veti mai citi despre Blogaria, ii las si pe altii, si va promit si poze incarcate maine….