Netcamp… si la ud dupa cum e in Bucuresti….

NetCamp a fost un eveniment interesant, cam toate numele importante din .ro au venit pentru a asculat speakeri internationali de prima mana, si care desi au repetat ce tot auzim, lucruri de bun simt de altfel, au avut un mod atragator de a o face. Iar la cat de putin se aplica aceste idei de bun simt in .ro, nu e rau ca tot sunt repetate.

O mentiune speciala pentru Dragos Manac, a carui prezentare o consider inspirationala. Adevar si claritate la maxim. Bravo Dragos
Felicitari Dragos si Cristi (dar si echipei din spate) pentru un eveniment reusit, despre care se pare am blogat cel mai mult, daca nu am sarit pe cineva (si scuze daca sunt mici greseli, la viteza cu care am scris sunt inerente).

Net Startup
NetStartup a fost o competitie care a aliniat initial 20 de lucrari, din care s-au ales 5 pentru marea finala.
As remarca doua lucruri. In primul rand nici unul dintre cei prezenti nu au prezentat (sau nu au) un plan de afaceri perfect. Dar pe de alta parte, Dragos spunea ca daca faci de la inceput un plan de afaceri perfect, atunci nici nu mai incepi afacerea, cifrele ies prea prost. E nevoie si de o mica doza de nebunie si inconstienta, asta uita sa va spune orice investitor.
Si inca ceva, daca tot suntem aici: juriul a parut sa fie putin cam dur cu cei care au prezentat, dar sunt investitori. Iar daca unui investitor, mai ales unuia care nu e cantonat in online nu ii prezinti cifre reci si clare despre ce castiguri poate sa scoata, nu va intra in afacere cu tine. E neplacut, dar e adevarat. Nu stiu daca vreun proiect va deveni viabil financiar, poate ca da. Dar e mare lucru ca se incearca. Asa ca bafta multa, nu doar celor 5, dar si celor 15 pe care nu i-am vazut in finala, si sa speram ca vom avea .