In incercarea de a limita pierderile de site-uri importante din top odata cu aparitia BRAT si concurenta acerba facuta de Google Analytics (si in curand noul sistem de monitorizare de la Microsoft), Trafic.ro anunta in aceasta dimineata posibilitatea monitorizarii adreselor alternative. Iata exemplul dat de ei in newsletter:

Sa presupunem ca avem site-ul www.situlmeu.ro pe care dorim sa il monitorizam prin intermediul serviciilor Trafic.ro. Inscriind www.situlmeu.ro in campul URL site din formularul de inregistrare ne ofera trei alternative:

1. Daca nu introducem nimic in campul de adrese alternative, serviciul Trafic.ro va contoriza doar cererile de pagini ce vin pentru adresa www.situlmeu.ro si toate sub-paginile acesteia (www.situlmeu.ro/desprenoi/ sau www.situlmeu.ro/desprenoi.html, de exemplu). Orice alta cerere de forma https://situlmeu.ro/… nu va fi contorizata.

2. Daca in campul de adrese alternative introducem domenii alternative utilizate pentru a reprezenta aceeasi adresa introdusa in campul URL site, cum ar fi de exemplu www.situl-meu.ro sau www.siteulmeu.ro, acestea sunt contorizate intr-un singur cont, cel relationat la domeniul principal introdus in campul URL site. Nici in acest caz, cererile catre adrese de forma https://situlmeu.ro, https://situl-meu.ro sau https://siteulmeu.ro sau sub-paginile acestora nu vor fi contorizate.

3. Introducand in campul de adrese alternative domeniile situlmeu.ro, situl-meu.ro si siteulmeu.ro ne permite sa monitorizam in cadrul aceluiasi cont toate cererile de pagini adresate celor trei domenii, sub-paginilor acestora, precum si tuturor subdomeniilor acestora (subdomeniu.situlmeu.ro, subdom1.situlmeu.ro sau subdom2.situl-meu.ro).

De aceea, daca folositi mai multe adrese alternative si doriti ca si acestea sa fie incluse in procesul de contorizare a traficului pe site-ul dumneavoastra, va recomandam sa utilizati cu incredere optiunea de adrese alternative oferita de serviciile Trafic.ro.

Va place “va recomandam sa utilizati cu incredere optiunea de adrese alternative oferita de serviciile Trafic.ro”. Mie mi-a placut exprimarea la maxim 🙂